O-kade in Groningen: de droomlocatie van Vivian en Richard

23 mei 2022

Nieuwsbericht

Het nieuwbouwproject O-kade aan de Oosterhamrikkade in Groningen krijgt steeds meer vorm. In aanloop naar de realisering van de nieuwbouw in het Ebbingekwartier, heeft VanWonen belangstellenden voor het project gevraagd om mee te denken over de mogelijkheden voor de invulling van het binnenterrein van O-kade. Wordt het een pluk- of moestuin, een buitenterras of binnenspeelplaats of wellicht een boomgaard? Of toch iets geheel anders…

Deze oproep zorgde voor tal van reacties, waaronder die van Vivian en Richard uit Groningen. Als beloning voor hun inzending ontvingen zij een cheque ter waarde van 50 euro, te besteden bij een restaurant in het Ebbingekwartier/Oosterhamrikkade. “Wij waren aangenaam verrast,” vertellen Vivian en Richard over het winnen van de cheque. “Wij zijn geïnteresseerd in het project en willen graag één van de nieuwe bewoners van O-kade worden. Als je zo enthousiast bent over het project en er wordt gevraagd mee te denken, dan pak je die handschoen op. Wij hebben vooral gefantaseerd over hoe O-kade eruit zou kunnen komen te zien en hadden niet verwacht dat onze inzending een winnende zou zijn, maar we zijn er uiteraard blij mee. Heel leuk.”

Sinds Vivian en Richard op de hoogte zijn van het nieuwbouwproject volgen zij de ontwikkelingen rond O-kade op de voet. Uiteraard hebben zij zich ingeschreven voor de VanWonen nieuwsbrief en inmiddels hebben zij ook aangegeven naar welk woningtype hun voorkeur uitgaat. “Wij zijn geïnteresseerd in een nieuwbouw appartement en ik wil graag in de binnenstad wonen,” laat Vivian weten. “Ik zeg wel eens gekscherend: ‘Ik wil vanuit mijn slaapkamer de Martinitoren kunnen zien.’ Met O-kade kan die wens werkelijkheid worden.”

“Ik ben geboren en getogen in een dorp, maar woon inmiddels al meer dan twintig  jaar in de stad,” gaat Richard verder. “Ik zou niet anders meer willen. Het Ebbingekwartier is een wijk tegen de binnenstad aan en heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Door ontwikkeling en opknapbeurten is het een bruisende en levendige wijk geworden, waar historische elementen en ruimtes bewaard zijn gebleven. O-kade gaat hieraan nog een extra impuls geven: nieuwbouw aan het water, tegenover een multifunctionele en creatieve ontmoetingsplek als DOT, een stadsstrand voor de deur en de Grote Markt om de hoek. Wat wil je nog meer?! Voor ons een absolute droomlocatie.”

Vivian en Richard hebben interesse in een appartement in O-kade. “De kinderen hebben het ouderlijk huis verlaten. De woningmarkt zit op slot en wij wonen nu in een huis dat te groot is voor ons tweeën. Daarom kijken wij nu zeer nadrukkelijk naar een appartement, bij voorkeur nieuwbouw. O-kade lijkt aan al onze woonwensen te kunnen voldoen. En als wij naar O-kade kunnen verhuizen, betekent dit dat onze woning weer beschikbaar komt voor jongere gezinnen, die ruimte nodig hebben. Op deze manier leveren wij dankzij de ontwikkeling van het nieuwbouwproject door VanWonen mogelijk een hele kleine en bescheiden bijdrage aan het vlottrekken van de woningmarkt.”

Vivian en Richard kunnen niet wachten op de volgende fase van het plan. “Wij zien ons wel wonen in O-kade; een spiegeling van de stad in het water.”

Deel dit artikel: