Wonen in O-kade
dat is stadswonen op z’n best

Aan de rand van het centrum van Groningen, tegen het bruisende Ebbingekwartier aan, ligt langs het water van de Oosterhamrikkade de nieuwbouwlocatie O-kade. Nu al kunt u er heerlijk vertoeven, lekker zwemmen of gezellig eten. Straks komt daar comfortabel en duurzaam wonen bij. Met respect voor het industriële verleden. Dichtbij de stad met haar talrijke voorzieningen. Met scholen, parken, supermarkt en uitvalswegen letterlijk om de hoek.


In O-kade zijn 61 koopwoningen en 6 huurwoningen gepland verdeeld over 3 hoven. Woningen voor gezinnen, stellen en alleenwonenden, voor jong of oud. Er zijn grondgebondenwoningen (Stadwoningen en Hofwoningen) en verschillende typen appartementen verdeeld over kleinschalige gebouwen. De architectuur van O-kade verwijst naar het industriële verleden van Oosterhamrikkade. Waar tot in de twintigste eeuw de oevers van de kade een gemêleerd gezelschap was van veelal industriële bedrijfjes.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Laat uw gegevens achter, dan melden we ons wanneer er nieuws is!

De toekomstige groene binnenhoven sluiten aan op de ecologische zone langs de kade en het schoonste zwemwater van Groningen. Vanaf de kade kijkt u linea recta de stad in. Na een kwartier lopen staat u onder de Martinitoren en vindt u de Grote Markt. Ook een plek met een lang en glorieus verleden, maar vooral uitkijkend op een mooie toekomst, net als O-kade.

“Laat mij u helpen uw nieuwe thuis bij VanWonen te vinden”