Meest gestelde vragen
O-kade

Als u van plan bent om een nieuwbouwwoning te kopen dan komt er veel bij kijken. Wij hebben de meest gestelde vragen verzameld. Grote kans dat uw vraag hier beantwoord wordt.


De voorbereiding van het nieuwbouw project is in volle gang. Tijdens een pre-sale laten wij u kennismaken met de verschillende woningtypes binnen een bandbreedte koopsom (van/tot prijs). Er wordt in deze fase hard gewerkt aan de definitieve afronding van het plan. Samen met de aannemer worden de details voor materiaalkeuze en de bouwkosten inzichtelijk gemaakt. Meestal kunt u zich tijdens de pre-sale online inschrijven op één of meerdere bouwnummers en hierbij uw voorkeur aangeven.

Mijn VanWonen is een persoonlijke omgeving die alleen voor u toegankelijk is door in te loggen via de projectwebsite. Hier kunt u actuele informatie vinden over het project. Hier kunt u uw persoonlijke documenten vinden en de gegevens van uw contactpersonen.

Via de projectwebsite kunt u zich online inschrijven en uw voorkeuren voor woningtype of bouwnummer aangeven. Dit doet u door op de projectwebsite te klikken op de button ‘belangstelling’. Allereerst vult u uw NAW-gegevens in. U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail met daarin een link waarmee u de aanmelding kunt afronden en een account in Mijn VanWonen kunt aanmaken. In deze persoonlijke Mijn VanWonen omgeving kunt u actuele informatie vinden over dit project en belangrijke gegevens inzien, wijzigen of aanvullen én wanneer beschikbaar: online inschrijven. U kunt één of meerdere bouwnummers aangeven die uw voorkeur hebben. U kunt tevens een volgorde in deze voorkeur aangeven. Alleen volledig ingevulde online inschrijfformulieren tellen mee als inschrijving. U ontvangt na de inschrijving een bevestiging per e-mail. Per (toekomstig) huishouden is slechts één inschrijving toegestaan, dubbele inschrijvingen worden uitgesloten. Alle aanvragen binnen de inschrijfperiode maken evenveel kans op toewijzing. VanWonen wil iedereen een gelijke kans geven op een nieuwbouwwoning. Wij gaan ervanuit dat u op het moment van inschrijving een financiele toets gedaan heeft om te bepalen of het voor u financieel haalbaar is. U hoeft geen opgave te doen van spaargelden en inkomensgegevens tijdens de inschrijving.

Na het sluiten van de inschrijfperiode worden alle gegevens van de inschrijfformulieren verzameld en door ons gecontroleerd. Vervolgens worden de woningen digitaal toegewezen. Wij streven er naar om iedereen zo snel mogelijk na sluitingsdatum te informeren over de uitkomst van de toewijzing c.q. loting. Bent u uitgeloot, dan wordt u automatisch op de reservelijst geplaatst.

Bent u ingeloot voor een nieuwbouwwoning? Dat is goed nieuws! U wordt uitgenodigd voor een pre-sale gesprek met de klantmanager van VanWonen. In dit gesprek worden de voorlopige verkooptekeningen zorgvuldig met u doorgenomen. Alle voorlopige verkoopdocumenten hebben wij verzameld in een map. Denk hierbij aan de voorlopige technische omschrijving, de situatietekening, etc. Heeft u nog geen financieel adviesgesprek gedaan, dan is het een goed moment om u te orienteren.

In het pre-salegesprek gaan we met elkaar kijken of de woning inderdaad aansluit op uw woonwensen. Blijft u na het gesprek enthousiast? Dan tekent u een reserveringsovereenkomst. De woning blijft exclusief* voor u gereserveerd totdat de contractstukken en koopsommen definitief zijn. Vanaf dat moment krijgt u de keuze of de reservering wordt omgezet in een koop-/ en aannemingsovereenkomst of dat u annuleert.
 
*Voor een reservering vragen wij een bedrag van € 250,-. Dit bedrag bent u maximaal kwijt als u annuleert. Indien u tot koop van de woning over gaat, wordt de reserveringsvergoeding verrekend met de koopsom.
Wanneer u besluit niet door te willen gaan met de woning dan laat u de optie vervallen. Op dat moment zullen de reservekandidaten benaderd worden.

Bij nieuwbouw is geen kosten kosten (k.k.), maar een koopsom v.o.n. Een koopsom vrij op naam betekent dat u koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:

* Grondkosten: nadat de opschortende voorwaarden zijn vervallen wordt u over de grondkosten rente in rekening gebracht;
* Bouwkosten, inclusief loon- en materiaalkostenstijging;
* Kosten van architect en overige adviseurs;
* Aanleg- en aansluitkosten van water, elektra en riolering;
* Aanlegkosten telefoon en kabel;
* Gemeentelijke leges;
* Notariskosten voor de aankoop van uw woning;
* Omzetbelasting (nu 21%; eventueel wettelijke wijzigingen van dit BTW-tarief worden aan u doorberekend)            ;
* Kosten Waarborgcertificaat Woningborg   

De kosten die niet in de V.O.N. prijs zitten zijn o.a:
* Kosten voor eventueel meerwerk;
* Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, internet en kabel;
* De afsluitprovisie en notaris- en kadasterkosten voor uw hypotheek;
* Kosten voor het aanvragen van hypotheekgarantie;
* Renteverlies tijdens de bouw;                    
* En vergeet de inrichting van uw huis en de tuin niet, zodat het helemaal uw thuis wordt.

Bij VanWonen staan innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel. De woningen voldoen aan de toekomstige duurzaamheidsdoelstellingen en zijn energieneutraal. Dit zorgt niet alleen voor een lage energierekening, maar ook voor een leefbaar klimaat voor de komende generaties.

Er zijn geen vragen gevonden.

“Laat mij u helpen uw nieuwe thuis bij VanWonen te vinden”